Konya Diş Eti Tedavisi
Diş eti çekilmesi aynı zaman da diş eti hastalığı denen bu hastalık periodontitis, dişlerin çevresini saran kısımlar da bakteri oluşması ve bu yapının zarar görmesi büyük sorunlar ortaya çıkarabilmektedir. Konya diş eti tedavisi de bu hastalığın bir an önce düzeltilmesi gerekmektedir. Eğer diş eti hastalığına tedavi işlemi uygulanmaz ise kişinin dişlerinin tutulması destekleyen kemik yapısının yok olmasına kadar bu süreç uzayabilmektedir. Aynı zaman da diş eti enfeksiyonu olarak da adlandırılabilir. Bu hastalık bireyler üzerin de yaygın olarak görülmesine rağmen önlenmesi mümkündür. Diş eti çekilmesinin ortaya çıkma nedenlerinden biri de kişinin ağız bakımının düzenli olarak ve iyi bir şekil de yapmamasından kaynaklanabilir. Günlük diş fırçalama, diş ipi kullanımı bu hastalığı engellemektedir.
Neden Diş Eti Hastalığı Ortaya Çıkar?
Diş eti hastalığı bir çok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Ama bu hastalığın en temelin de yatan sorun bakterilerin oluşturduğu plaklardır. Bu plaklar eğer temizlenmez ise kişinin mecburen diş eti tedavisi görmesi gerekir. Yenilen besinler de ki şekerler ve nişastalardan dolayı bu plaklar oluşmaktadır. Gün de en az 2 kere dişlerin fırçalanması gerekir. Plaklar çok hızlı oluşmaktadırlar. Dişlerin üzerin de kalan plaklar tartar oluşumu yani diş taşı oluşumunu tetikler. Eğer diş taşı oluşumunuz var ise bunları diş fırçası veya diş ipi ile çıkarmanız mümkün değildir. Mecburi olarak profesyonel bir yardım almanız gerekir. Diş eti hastalığına diş eti iltihabı da etkili olur. Diş etinin etrafın da olan doku kısmının tahriş olması durumuna iltihaplanma denir. Diş eti iltihabı tedavi edilmediği sürece diş eti hastalığı ortaya çıkar.
Diş Eti Hastalığının Belirtileri Nelerdir?
Diş eti hastalığın da diş etleri üzerin de şişlik, kızarıklık ve hassasiyet gibi sorunlar oluşmaktadır. Ayrıca diş fırçalar iken veya diş ipi kullanırken de kanama görülmesi diş eti hastalığının belirtileri olabilmektedir. Kırmızı renk de ve şiş diş etine sahip iseniz bu diş eti hastalığının ilk belirtisidir. Aynı zaman da dişlerinizi fırçalamanıza rağmen geçmeyen ağız kokusu, küçülen diş etleri gibi belirtileriniz de var ise diş eti tedavisi mecburdur.
Hekim Hakkında
Çene Cerrahisi Uzmanı
Tedaviler